FRIDA KAHLO


introductie

Frida Kahlo was een geweldige kunstenaar uit Mexico die leefde van 1907 tot 1954. Haar leven was als een spannend avontuur, maar niet altijd makkelijk. Toen ze zes was, kreeg ze polio, een ziekte die haar altijd een beetje last bezorgde.

Toen ze achttien was, maakte Frida iets heel verdrietigs mee. Ze had een ernstig ongeluk en moest heel lang in bed blijven liggen om beter te worden. Maar weet je wat zo bijzonder is? Tijdens die tijd begon ze te schilderen! Het werd haar geheime superkracht om zich blij te voelen en afgeleid te worden.

Maar het ongeluk zorgde ervoor dat ze geen kinderen kon krijgen en altijd wat pijn had. Ondanks alle moeilijkheden zei Frida altijd: 'Viva la Vida', wat betekent: leef het leven! Ze wilde laten zien dat, zelfs als het leven soms lastig is, het belangrijk is om het beste ervan te maken.

Wist je dat ze wel 143 schilderijen heeft nagelaten? Dat is heel veel kunst! En raad eens, daarvan zijn er 55 schilderijen waar ze zichzelf heeft geschilderd. Best cool, toch?

Frida hield zo veel van de natuur en dieren! Ze droeg altijd vrolijke bloemen in haar haar en schilderde zichzelf vaak met vlinders. En weet je wat zo grappig is? Frida vond het helemaal niet nodig om haar wenkbrauwen te epileren. Ze had een unibrow, dat betekent dat haar wenkbrauwen aan elkaar vastzaten, en ze maakte ze zelfs nog opvallender met eyeliner. Zo maakte ze een echt statement! Wat een kleurrijke en bijzondere kunstenaar was Frida!


knutselavontuur met Frida Kahlo!

Stap 1: Knip groene bladeren uit papier en plak ze op als achtergrond.

Stap 2: Knip Frida Kahlo uit en plak haar op de achtergrond.

Stap 3: Maak mooie sieraden (oorbellen en een ketting) en plak ze op Frida.

Stap 4: Maak vrolijke bloemen (van crêpepapier) en versier het haar van Frida.

Stap 5: Vouw een aantal vlinders en plak deze op!

Nu heb je een kleurrijk kunstwerk van Frida Kahlo!

Veel knutselplezier!

Frida Kahlo

filmpje bloemen maken

filmpje vlinder vouwen


ideeën oorbellen

ideeën kettingen

ideeën diamanten


voorbeeld(en)