KONINKLIJKE KROON TEKENEN


filmpje:


Stappenplan

Stap 1: Schets een kroon

Teken een eenvoudige schets van een kroon op een vel papier met potlood. Dit kan een basisvorm zijn met bogen en punten.

Stap 2: Voeg gezichtjes toe aan de kroon

Teken een vrolijk gezicht op de kroon. Maak grote ogen en een brede glimlach. Denk aan een cartooneske stijl voor een speels effect of ga voor een meer realistische benadering. Vergeet niet om er kleine wangen aan toe te voegen voor extra schattigheid!

Stap 3: Maak de goede lijnen zwart

Ga met een zwarte stift over de potloodlijnen om de kroon en het gezicht duidelijker te maken. Dit maakt je tekening mooi en helder.

Stap 4: Kleur de kroon geel

Gebruik gele kleurpotloden of stiften om de kroon in te kleuren. Zorg ervoor dat de kleur gelijkmatig wordt aangebracht voor een stralend effect dat past bij Koningsdag.

Stap 5: Maak horizontale en verticale lijnen voor de achtergrond

Teken met een liniaal horizontale en verticale lijnen op de achtergrond van het papier. Dit zal de achtergrond verdelen in vakjes.

Stap 6: Geef de vakjes de kleuren rood, wit en blauw

Kleur afwisselend de vakjes die door de lijnen zijn gemaakt rood en blauw. Laat enkele vakjes wit om de kleuren van de Nederlandse vlag op de achtergrond te laten verschijnen.

Met deze eenvoudige stappen maak je een levendige en feestelijke tekening voor Koningsdag. Veel plezier met tekenen en vieren!


ideeën kroon:


ideeën gezicht:


voorbeelden: