KOPJE WARME CHOCOLADEMELK TEKENEN


filmpje


stappenplan

Stap 1: Warme damp

Teken golvende lijnen bovenaan het papier om de warme damp voor te stellen. Laat deze lijnen vanuit één punt komen, alsof de damp opstijgt.

Stap 2: Het kopje

Teken het kopje onder de warme damp. Begin met het schetsen van de opening van het kopje, waar de stoom uitkomt. Voeg dan de rest van het kopje toe met een gebogen lijn voor de bovenkant en rechte lijnen voor de zijkanten.

Stap 3: Horizontale lijn

Voeg een horizontale lijn toe onder het kopje om een scheiding te creëren tussen de tafel en de achterwand. Dit geeft de illusie van een tafelblad.

Stap 4: Patroon voor tafelkleed en behang

Geef het tafelkleed een eigen patroon door bijvoorbeeld geruite of gestreepte lijnen toe te voegen. Doe hetzelfde voor de achterwand (behang). Gebruik je verbeelding om een leuk en passend patroon te kiezen.

Stap 5: Versier het kopje

Voeg details toe aan het kopje om het te versieren. Denk aan decoratieve lijnen of kleine patroontjes op het kopje of op het handvat.

Stap 6: Kleur je tekening in

Geef je tekening kleur. Voeg details toe aan het tafelkleed en behang met verschillende kleuren. Vergeet niet schaduwen en highlights toe te voegen om diepte te creëren.

Nu heb je een gezellige tekening van een kopje warme chocolademelk!


kopjes & mokken


voorbeeld(en)